Tabbouleh

Czas: 20 min
Dla ilu osób: 2
Trudność: łatwe

POTRZEBUJESZ:

Tabbouleh:

- 150 g kuskusu lub kaszy bulgur
- 1 papryczka chilli
- 1/2 ogórka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 pomidor
- szczypior z dymką
- 3 łyżki posiekanej mięty
- 3 łyżki posiekanej kolendry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- sól i pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Kuskus lub kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


Krok 2.
Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Z papryki usuń pestki i białe błonki i też pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chilli przekrój na pół, wedle uznania usuń albo zostaw pestki, posiekaj ją drobno. Z pomidora usuń miąższ i pestki i też pokrój w drobną kostkę. Szczypior wraz z dymką drobno posiekaj, tak jak liście mięty i kolendry. W miseczce wymieszaj oliwę i sok z cytryny.


Krok 3.
Przygotuj sobie dużą miskę. Wsyp kaszę, dodaj warzywa, zalej oliwą z cytryną, dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na godzinkę by wszystko się przegryzło.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!