Rotolo z dynią piżmową i szpinakiem

Czas: 3h
Dla ilu osób: 2
Trudność: średnie

POTRZEBUJESZ:

Rotolo:

- 1/2 dyni piżmowej
- ok 10 plastrów do lasagne
- 400 g szpinaku (najlepszy świeży)
- 200 g fet
- 700 ml passaty
- tarty parmezan
- sól i pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Rozgrzej piekarnik do 180ºC i przygotuj patelnię, którą możesz do niego wstawić. Utrzyj w moździerzu kmin i ziarna kolendry. Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć przyprawy z moździerza i kurkumę. Smaż przez chwilę aż poczujesz aromat przypraw.


Krok 2.
Dorzuć cebulę pokrojoną w piórka i poczekaj aż się zeszkli. Następnie dodaj paprykę i smaż 5 -10 min do miękkości. Dodaj pomidory z puszki i słodką paprykę, dopraw solą i pieprzem. Smaż do chwili gdy część płynu odparuje i sos zgęstnieje.


Krok 3.
Zrób cztery "dołki" i wbij po jednym jajku do każdego dołka. Dopraw solą, pieprzem i smaż 2 mintuy po czym wstaw patelnię do piekarnika na 10 minut.


Krok 4.
Wyjmij patelnię z piekarnika, posyp pokrojoną dymką i podawaj.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!