Okonomiaki

Czas: 25 min
Dla ilu osób: 2
Trudność: łatwe

POTRZEBUJESZ:

Okonomiaki:

- 3 duże jajka
- 70 g mąki pszennej
- 150 g poszatkowanej kapusty pękińskiej
- 1/2 cebli
- 100 g rzodkiewek
- sól i pieprz
- do polania: słodki sos chili lub keczup lub majonez lub sos z limonką


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Wymiejszaj jajka z mąką na gładkie ciasto i porządnie dopraw. Poszatkuj kapustę, cebulkę pokrój w piórka a rzodkiewki w paski. Dodaj warzywa do ciasta i wymieszaj.


Krok 2.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i przelej ciasto. Smaż na złoto z każdej strony ok. 4 - 5 minut. Podawaj gorące, z dodatkiem różnych sosów, keczupu lub majonezu.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!