Chińsa zupa na ostro z krewetkami i makaronem udon

Czas: 30 min
Dla ilu osób: 2
Trudność: łatwe

POTRZEBUJESZ:

Zupa:

- 500 ml bulionu warzywnego
- 8 - 10 krewetek
- papryczka chilli
- ząbek czosnku
- sok z 1/2 limonki
- kilka różyczek brokułów
- garść kiełków fasoli mung
- 2 cm imbiru
- natka pietruszki
- 100 g makaronu udon


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Krewetki rozmróź i zamarynuj w czosnku, chilli i soku z limonki. Odstaw na bok.


Krok 2.
Rozgrzej patelnię grillową. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a brokuły wrzuć na 3 minuty do gotującej się wody. Pokrój chilli i natkę.


Krok 3.
Smaż krewetki 3-5 minut z każdej strony. Do miseczek włóż makaron i resztę składników, wlej wywar warzywny, dołóż krewetki i posyp natką.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!